Bel Mail Gratis consult
Snel naar

eClinic werkt al 12 jaar op rij met een combinatie van de micro FUE en DHI.

We zullen op veler verzoek eens uitleggen wat hiermee bedoeld wordt en wat precies de voordelen ervan zijn. Eerst iets over micro FUE.

Micro FUE:

FUE staat voor folicular unit extraction, of te wel het uithalen van follikels met haren. Dit is dus een manier van uithalen.

Bij deze techniek maken we gebruik van een ultra smalle naald waarmee de haren/grafts uit halen.


Het voordeel hiervan is ten eerste, dat je nog steeds tot bijvoorbeeld vier of vijf haren uit kunt halen, die je nodig hebt om dichtheid te creëren. Maar ook, voordeel 2, dat je door de fijne naald veel kleinere plekjes creëert die amper zichtbaar zijn met het blote oog, in vergelijking met de ‘normale’ grotere naald. Je neemt bij de normale techniek eigenlijk ook veel huid weg wat niet nodig is maar wel meer littekenweefsel oplevert.


Samenvattend is de FUE dus alleen de techniek die staat voor het uithalen.


Micro FUE vs normale FUE

Micro FUE Normale FUE
.
kleinere plekjes in donorgebied dus amper zichtbaar in donorgebied Grotere plekjes dus meer zichtbaar nadien
Kleine grafts nog steeds dichtheid door tevens 4-5 haren Altijd grote grafts


Dan hieronder wat meer over DHI.

DHI:

DHI staat voor Direct Hair Implant,of te wel direct haar terugzetten, het gaat hier dus om het implanteren/terugzetten van het haar.

Bij deze techniek maken we gebruik van een implanterpen waarmee we de haren/grafts terugzetten. Een implaterpen is een soort pen met een holle naald. In die naald wordt een haar/graft geschoven. Met een implanterpen maak je eerst een gaatje met de naald van de pen, om METEEN het haar/de graft terug te zetten die al IN diezelfde naald geschoven zit. Dit is 1 handeling.

Vaak wordt het terugzetten gedaan, door EERST alle gaatjes te maken in de huid die, als dit klaar is, VERVOLGENS met behulp van een pincet worden gevuld met haar/grafts. Dat zijn 2 aparte handelingen.

Het voordeel van DHI is ten eerste dat het implanteren dus 1 handeling is ipv 2. Dat maakt, voordeel 2, de tijd dat de haren buiten het lichaam zijn ook korter. Omdat de haren IN de stalen naald zitten, is de kans op beschadiging bij juist gebruik vrij klein, voordeel 3. De richting is net zo goed te bepalen maar de diepte is af te stellen met deze naald en dus kan je niet te diep of te oppervlakkig gaan (voordeel 4). Dit kan wel met een mesje of gewone naald. Bij te diep plaatsen kan je vele puistjes krijgen en bij te oppervlakkig plaatsen kan je de haren sneller verliezen.

Een heel mooi instrument dus, als je net zoals wij al 12 jaar ervaring hebt!!


DHI vs mesje/naald en dan pincet

DHI Mesje/naald en dan pincet
Maakt gaatje met naald waar haar/graft al in zit Mesje/naald om gaatje te maken
Haar/graft laat je meteen achter in het gemaakte gaatje Pincet om haar/graft in gaatje te zetten
Diepte altijd goed Diepte wisselend
Een handeling Twee handelingen
Kleinere kans op beschadigingen Grotere kans op beschadigingen
Tijd buiten het lichaam korter Tijd buiten lichaam langer

Kliniek zeer discreet gelegen
Gratis consult
Gehele behandeling door 1 arts
12,5 jaar ervaring