Bel Mail Gratis consult
Snel naar

eClinic haartransplantatie kliniek, littekentransplantatie

“Een jonge man kwam bij eClinic haartransplantatie kliniek in verband met een vrij groot litteken in zijn haar. Deze plek was een restant van een behandeling die hij had ondergaan voor huidkanker.

Bij deze jongen was die plek goed zichtbaar voor anderen en hij was daardoor erg onzeker. Toen we hem na een jaar terugzagen, was duidelijk te zien dat hij veel zelfverzekerder was geworden. Dat is ontzettend mooi om te ervaren.”

Het verschil tussen normale huid en littekenweefsel

Normale huid is zacht, roze en bevat alle structuren die de huid normaal gesproken hoort hebben.

Littekenweefsel is vaak stugger, witter en er zijn structuren verdwenen waaronder haarzakjes. Wanneer men een litteken heeft op het behaarde hoofd, is het vaak een plek waar geen enkel haarzakje meer te vinden is. Hierdoor valt zo’n plek vaak op. Dit heeft ook te maken met de kleur van de huid die meestal witter is dan elders.

Het kan ook zijn dat littekenweefsel juist heel dun is, in dat geval zijn er vaak vaatjes zichtbaar vlak onder de huid. Dit weefsel is extra kwetsbaar voor beschadigingen.

Haartransplantatie in een litteken laten uitvoeren door een specialist

Doordat littekenweefsel zo verschillend van structuur kan zijn, juist dik en stug of dun en fragiel, is het van belang een haartransplantatie in een litteken, uit te laten voeren door een specialist op dit gebied. De techniek die komt kijken bij een haartransplantatie van een dik en stug litteken, is namelijk totaal anders in een litteken wat juist dun en kwetsbaar is.

Welke plekken/littekens zijn mogelijk?

Bij haartransplantatie van een litteken, denken de meeste mensen misschien aan een plek op het behaarde hoofd, welke is ontstaan door een ongeluk. Maar er zijn wel degelijk andere locaties en oorzaken mogelijk waar een haartransplantatie van een litteken ook kan plaatsvinden.

Denk bijvoorbeeld eens aan een plek op het behaarde hoofd die ontstaan is door huidkanker. Of een litteken in een wenkbrauw ontstaan door wat voor oorzaak dan ook.

Haartransplantatie in een litteken, hoe doet eClinic het?

Bij eClinic zal de arts het littekenweefsel onderzoeken. Hierbij wordt gekeken de structuur van het littekenweefsel maar ook de dikte van de huid. Deze twee zaken wat balen welke techniek zal moeten worden toegepast in het litteken. Ook zal worden gevraagd naar de oorzaak van het ontstaan van het litteken. Dit is nodig om een goed behandelplan voor u op te stellen.

Soms is het nodig om het litteken gefaseerd van haar te voorzien. Dit komt omdat littekenweefsel minder bloedvaatjes bevat dan normaal weefsel. De haren die bij de eerste behandeling worden teruggeplaatst, moeten van voldoende energie worden voorzien om weer goed aan te kunnen groeien. Tevens moet de huid ook weer normaal kunnen herstellen. Het is dan beter om met twee behandelingen tot een mooi eindresultaat komen.

Wilt u meer informatie?

Boek nu online een vrijblijvend consult in.

Staat uw tijd er niet bij? Bel of mail gerust. 035-6315295 of info@eclinic.nl.


1.500+ haartransplantaties
Gratis consult bij arts
Gehele behandeling door medisch specialisten
40 jaar ervaring