Bel Mail Gratis consult
Snel naar

Veelgestelde vragen FAQ

Hieronder treft u een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden hierop. Hebt u een vraag die niet in dit overzicht staat? Stel dan uw vraag via email of het contactformulier, zodat wij deze kunnen beantwoorden.


Algemeen

Wat is een graft?

Een graft is een stukje huid waarin 1-7 haren kunnen zitten. Dit verschilt per persoon. Afhankelijk van het donorgebied/permanente gebied op uw achterhoofd kan de arts bepalen hoeveel er kunnen worden verplaatst om vervolgens in het kalere gebied terug te plaatsen.


Kan een haartransplantatie bij iedereen worden gedaan?

Mits er voldoende donorhaar is, kan een haartransplantatie bij iedereen worden uitgevoerd. Ook is hierbij uw gezondheid van belang, voor een persoonlijk advies over de mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. Een vrijblijvend consult kunt u online inplannen.


Vanaf welke leeftijd kan een haartransplantatie uitgevoerd worden?

Een haartransplantatie kan op elke leeftijd worden uitgevoerd. Soms komt het voor dat wij ook jonge kinderen behandelen, bijvoorbeeld bij een litteken.


Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het aantal te verplaatsen grafts/haren duurt een behandeling een paar uur tot de gehele dag.


Waarom niet naar het buitenland voor een haartransplantatie?

Veel mensen zien misschien voordelen om een haartransplantatie in het buitenland te gaan doen.
Hieronder een aantal belangrijke vragen die u zichzelf moet stellen:

Hoe staat het met de hygiene in de kliniek daar?
Weet u zeker dat u door een arts wordt behandeld?
Kan ik de kliniek bereiken als ik nadien vragen heb?
Krijg ik duidelijke instructies van de kliniek over wat wel en wat niet te doen?


Voor de haartransplantatie

Wat mag ik niet doen voor de behandeling?

Voor de behandeling mag je bijna alles nog doen. Ons advies is om roken, drinken en drugs te minderen in de twee weken voorafgaand aan je behandeling.
Koffie, thee , energiedrankjes, koolzuurhoudende dranken, moeten een dag tevoren worden gestopt ivm toegenomen bloedingsneiging.


Tijdens de behandeling

Hoeveel haren worden er per behandeling getransplanteerd?

Dit is geheel afhankelijk van uw wens, de mogelijkheden, het soort haar en de kwaliteit van uw haren. De arts zal dit met u bespreken.


hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van het aantal te verplaatsen grafts/haren duurt een behandeling een paar uur tot de gehele dag.


doet het pijn?

Uitsluitend het verdoven is iets gevoelig. Denk hierbij aan het verdoven bij de tandarts. Nadat alles is verdooft voelt men niets meer van de rest van de behandeling.


Na de behandeling

Hoe lang gaat getransplanteerd haar mee?

Het getransplanteerde haar gaat uw leven lang mee omdat de haren uit het permanente gebied gehaald zijn.


Zijn er (tijdelijke) bijwerkingen na de haartransplantatie?

In principe niet, maar in een enkel geval ontstaan er schilfertjes op de hoofdhuid, deze verdwijnen weer vanzelf.


Mag ik mijn haar verven na een haar transplantatie?

Tot een maand na de behandeling mag u uw haar niet verven om het risico op infectie zo veel mogelijk te beperken.


Mag ik alcohol drinken na de haartransplantatie?

In verband met de medicijnen die u meekrijgt mag u tot 4 dagen na de behandeling geen alcohol nuttigen.


Wanneer is het eindresultaat van de haartransplantatie zichtbaar?

Het eindresultaat zal na 1 jaar tot soms wel 1,5 jaar zichtbaar zijn. Soms ontstaat er na ongeveer 12 weken een periode waarbij het getransplanteerde haar uitvalt. Dit is normaal, het groeit hierna gewoon weer terug.


Kan ik normaal slapen na de haartransplantatie?

Afhankelijk van de plek van het behandelde gebied mag u normaal slapen. Stel: U heeft uw kruin laten behandelen dan kunt u zich voorstellen, dat wanneer u op uw rug gaat slapen, de nieuwe haren in dat gebied kunnen worden beschadigd. Je kunt dan beter op uw zij gaan liggen. Wanneer u uw wenkbrauwen heeft laten behandelen, dan is het juist beter om op uw rug te gaan liggen. Zodat u met slapen, niet de wenkbrauwen beschadigd. Uw arts vertelt u daarover meer na de behandeling.


Mag ik pijnstillers nemen na de haartransplantatie?

Uitsluitend paracetamol mag na de behandeling worden gebruikt. Neem geen middelen als ibuprofen of aspirine. Mocht u bepaalde medicijnen gebruiken dan zullen wij in overleg met u bepalen of u die kunt nemen.


Zijn er risico's en complicaties verbonden aan een haartransplantatie?

Nadat u elke vraag van de medische vragenlijst heeft ingevuld, zal uw arts bekijken of een haartransplantatie voor u geschikt is en of er misschien aanpassingen moeten worden gedaan in de medicijnen die u slikt. Zo worden risico’s al voor een groot deel uitgesloten. Ook krijgt u een aantal medicijnen mee naar huis om bepaalde complicaties uit te sluiten.


Wat moet ik doen als er een bloedinkje optreedt na de haartransplantatie?

U krijg gaasjes mee voor dit soort bloedinkjes. Maakt u zich geen zorgen; pak een gaasje en vouw dit op. Druk met het gaasje gedurende een minuut op het bloedinkje. Zorg ervoor dat u niet de nieuw geplaatste haren beschadigd. Gewoon dichtdrukken zonder te bewegen over de haren. Anders zouden deze eruit kunnen komen.


Mag ik mijn haar wassen na de haartransplantatie?

Van de arts krijgt u op de behandeldag instructies over wanneer u het getransplanteerde haar weer mag wassen. Meestal is dit na vier dagen. De rest van uw hoofd kunt u meteen na de behandeling weer wassen. Bij eClinic hebben we een duidelijk schema voor u met was instructies.


Welke activiteiten mag ik doen na de haartransplantatie?

Zware lichamelijke inspanning moet enige tijd worden vermeden. Zwemmen mag met het hoofd boven water.


Moet ik mijn hoofd beschermen tegen de zon na de haartransplantatie?

Tot anderhalve maand na de behandeling moet u uw hoofd beschermen tegen de zon. Dit is om verkleuringen van de huid na de behandeling te voorkomen. U mag dus wel onder een overkapping zitten of een hoofddeksel dragen, maar activiteiten in de volle zon moet u vermijden.


Hoe lang duurt het genezingsproces na de behandeling?

Na 1-2 weken is het donorgebied volledig hersteld en mag u de meeste activiteiten weer oppakken. Na twee weken krijgt men bij eClinic een controle afspraak, waarbij de huid wordt onderzocht. Zowel het donorgebied als het getransplanteerde gebied worden nagekeken. Als beide gebieden er rustig en goed uitzien, kunt u de meeste activiteiten gewoon weer oppakken zoals je gewend was.


Is het herstel pijnlijk?

Het donorgebied is het enige gebied dat na de behandeling soms wat gevoeliger is. Dit is na een paar dagen verdwenen. Eventueel kunt u bij pijn een paracetamol nemen.


Mag ik na de behandeling een pet of hoed dragen?

U mag, wanneer u dit als prettig ervaart, een pet of hoed dragen zolang deze het behandelde gebied niet raakt. Het dragen van een muts of bandeau is niet toegestaan na de behandeling. Dit heeft ermee te maken dat de getransplanteerde haren nog niet stevig genoeg in de huid vastzitten. Kans op beschadiging is dan dus groot.


Hoe is het beloop van de haargroei na een haartransplantatie in de maanden erna?

In de week direct na de behandeling zal men merken dat het donorgebied weer aangroeit. Ongeveer met dezelfde snelheid als de baardgroei. Naar vier dagen zult u merken dat door de haargroei in het donorgebied, de huid rustiger oogt, maar ook de puntjes vrijwel verdwenen zijn. Ook zal het haar in het getransplanteerde gebied meteen groeien. Eerst zijn er kleine stoppeltjes zitbaar, waarna het haar langzaam weer de lengte zal moeten krijgen van de overige haren. Omdat haar langzaam groeit, is het eindresultaat na ongeveer een jaar zichtbaar.


Kan je je haar weer doen/gel gebruiken na een haartransplantatie?

Je haren weer in model krijgen met gel en andere haarproducten mag weer gedaan worden zodra men na twee weken weer op controle bij de arts van eClinic is geweest. Dit heeft te maken met het herstel van de huid.


Kan je je haren kammen na een haartransplantatie?

Ja haren kammen na een haartransplantatie kan je gewoon doen, maar zorg dat je het getransplanteerde gebied niet raakt. Uitleg over dit soort zaken kunnen besproken worden in het gratis consult.


Kan ik na een haartransplantatie direct weer naar de kapper?

5 dagen na de behandeling mag u uw haar laten knippen bij de kapper. Verven en dergelijke moet in overleg met de arts op de controle afspraak na twee weken na uw behandeling worden besproken.


Over de kliniek

Waarom zou ik kiezen voor een haartransplantatie bij eClinic?

eClinic werkt uitsluitend met artsen en assistenten met meerdere jaren ervaring met haartransplantaties. U wordt dus niet door hairtechnicions, “behandelaars” of andere niet-gecertificeerde mensen behandeld.


Garantie

Krijg ik garantie op mijn haartransplantatie?

Elk lichaam is anders en iedere haartransplantatie kan een ander resultaat geven. Omdat de arts uw huid en de medische vragenlijst zorgvuldig heeft bekeken kan deze een vrij nauwkeurige voorspelling doen van hoe het resultaat zal worden. Omdat een haartransplantatie echter een medisch cosmetische behandeling is en 100% zekerheid over het resultaat vrijwel nooit mogelijk is, krijgt u bij eClinic geen garantie.


1.500+ haartransplantaties
Gratis consult bij arts
Gehele behandeling door medisch specialisten
40 jaar ervaring