Bel Mail Gratis consult
Snel naar

eClinic is een centraal in Nederland gelegen, moderne kliniek voor haartransplantaties, die middels de FUE methode, haartransplantaties uitvoert. Bij een haartransplantatie wordt haar van de ene naar de andere plek verplaatst. Om het haar te kunnen verplaatsen is het nodig het haar zeer kort te scheren. Soms is het mogelijk een haartransplantatie te doen zonder het scheren van het haar, kortom; haartransplantatie zonder scheren!

 

Het gratis consult

Om te bepalen of u geschikt bent voor een haartransplantatie krijgt u bij eClinic een gratis consult. Tijdens het consult maakt u kennis met de persoonlijk behandelend arts en dus geen consultant. De arts bespreekt met de cliënt alle mogelijkheden en bekijkt of hij/zij geschikt is voor een haartransplantatie. Wij kijken altijd naar de persoonlijke situatie en zullen dan de huid en haren onderzoeken om vast te stellen wat de oorzaak is van de kaalheid. eClinic staat voor een open en persoonlijk contact met cliënten. Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van duidelijke informatie over de behandeling en vinden het belangrijk dat cliënten de kliniek met een tevreden gevoel verlaten.

 

De behandeldag

Op de behandeldag zult u uw auto de gehele dag gratis op ons priveterrein kunnen laten staan. Wij zien graag dat u wordt gebracht een opgehaald op deze dag. Uw partner kan ook in onze kliniek verblijven aangezien wij een prive ruimte hebben voor onze klanten. Hier kan uw partner werken door gratis wifi of lekker shoppen in Laren. Als u in de kliniek aankomt zal de arts nog wat laatste zaken met u doornemen, waarna u naar de priveruimte wordt gebracht. Hier  mag u zich omkleden en worden de laatste voorbereidingen getroffen voordat we u meenemen naar de behandelruimte. Hier mag u kiezen wat voor muziek u het liefst hoort. Dan zal de behandeling starten. Als het een grote behandeling is, zullen wij tussendoor zorgen voor een lunch voor u en uw partner. Na de behandeling krijgt u van uw arts nog wat laatste instructies en mag u lekker naar huis. Wij staan na de behandeling 24/7 voor u klaar. En u krijgt van ons drie controle afspraken om uw herstel te monitoren.

 

De haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden haren verplaatst van het permanente donorgebied naar de plek waar men haar wil hebben. Kruin, inhammen, haarlijn, een litteken of de wenkbrauw zijn een aantal voorbeelden die kunnen worden behandeld met behulp van een haartransplantatie. Ook wordt bij eClinic de gehele behandeling door de arts uitgevoerd. Dit is lang niet bij alle klinieken het geval. U ziet dus niet allerlei verschillende mensen. Dit maakt onze behandelingen persoonlijk en professioneel.

 

De FUE methode

Wij gebruiken voor de verschillende haartransplantaties die we uitvoeren de FUE methode. Er bestaat ook een andere methode die wij bij eClinic niet gebruiken, namelijk de FUT methode. De FUE methode is de techniek waarbij wij een voor een de haren verwijderen. Door op deze manier haar weg te halen voor de transplantatie, zal er geen groot litteken ontstaan. Andere voordelen van het gebruiken van de FUE techniek zijn dat cliënten minder pijn ervaren, er is minder bloedverlies en het herstel verloopt veel sneller dan bij de FUT methode. Bij de FUT techniek wordt een strip huid met haar weggenomen waardoor er een lijnvormig litteken ontstaat.

 

Het permanente donorgebied

Bij eClinic wordt uitsluitend uit een zeer specifiek donorgebied, de permanente zone, haar weggenomen om vervolgens in het te behandelen gebied terug te plaatsen. De permanente zone is het gebied waar het haar resistenter is voor uitval. Dit zit tussen de oren op het achterhoofd. Het is belangrijk om enkel haren uit de permanente zone te transplanteren, omdat wanneer men donorhaar van buiten deze zone gebruikt voor de transplantatie er haar zal worden verplaatst dat veel gevoeliger is voor uitval. Het resultaat zal daardoor op langere termijn kunnen verdwijnen. De kwaliteit en de dichtheid van het donorgebied, de permanente zone, is dus mede bepalend voor het wel of niet in aanmerking komen van een haartransplantatie. Dit beoordeelt de arts tijdens het gratis consult.

 

Het scheren

Het scheren is een belangrijk onderdeel van een haartransplantatie. Het is belangrijk dat het haar zo kort mogelijk is voor deze behandeling. Dit heeft te maken met de manier van uithalen van het haar. We gebruiken hiervoor een instrument met een heel klein gaatje erin. Als we dan de haar willen hebben dan moeten we met dit instrumentje om de haar heen. Wanneer dit haar te lang is duurt het heel lang om die haar in dit instrument te wurmen. Dus; hoe korter, hoe beter!

 

Haartransplantatie zonder scheren

Dit is wat we in de haartransplantatie wereld ook wel een line-shave noemen.Het gaat als volgt: Bij vrouwen of mannen met langer haar, kunnen wij het haar achterop het hoofd omhoog vouwen en een gedeelte scheren. Hieruit nemen we dan de benodigde haren weg voor de haartransplantatie. Dit gebeurt uiteraard at random: we nemen bijvoorbeeld van de 10 haren een x aantal weg. Na de behandeling vouw je het lange haar over het kortgeschoren deel heen en niemand die iets ziet. Uiteraard kunnen een beperkt aantal haren uit dit gebied worden gehaald. Ideaal voor littekens, wenkbrauwen en kleine inhammen.

 

Herstel van het donorgebied

Direct na de behandeling is een deel van het donorgebied dus een kortgeschoren gebied met kleine plekjes waar de haren zijn weggehaald voor de getransplanteerde plek, bijvoorbeeld kruin inham, wenkbrauw of litteken.

Nu heeft het tijd nodig te herstellen. Niet alleen de kleine wondjes moeten weer dichtgaan maar ook moet het haar, wat is blijven staan, weer langer groeien. Dit duurt ongeveer vier dagen. Denk maar aan een baard die weer groeit na afscheren. Na een dag of vier heb je weer langere haren in het donorgebied, die de inmiddels herstellende wondjes zullen camoufleren.

Bij eClinic zal men tijdens het consult kennismaken met de persoonlijk behandelend arts en dus geen consultant. Ook wordt bij eClinic de gehele behandeling door de arts uitgevoerd. Dit is lang niet bij alle klinieken het geval. U ziet dus niet allerlei verschillende mensen. Dit maakt onze behandelingen persoonlijk en professioneel.

 

Haartransplantatie is maatwerk

De arts bespreekt met de cliënt alle mogelijkheden en bekijkt of hij/zij geschikt is voor een haartransplantatie. Wij kijken altijd naar de persoonlijke situatie en zullen dan de huid en haren onderzoeken om vast te stellen wat de oorzaak is van de kaalheid.

 

Transparant en persoonlijk

eClinic staat voor een open en persoonlijk contact met cliënten. Wij hechten veel waarde aan het verstrekken van duidelijke informatie over de behandeling en vinden het belangrijk dat cliënten de kliniek met een tevreden gevoel verlaten.

 

Wilt u meer informatie?

Boek nu online een vrijblijvend consult in.

Dit is ook mogelijk in de avond uren en in het weekend. Staat uw tijd er niet bij? Bel of mail gerust. 035-6315295 of info@eclinic.nl.


Gratis consult
arts 1500 behandelingen gedaan
zaterdag en zondag behandelingen mogelijk
Gehele behandeling door arts